Rodewijnsaus

Ingredi├źnten

  • 2 eetl. honing
  • 10 tenen knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 2 tomaten
  • ruim een halve fles rode wijn
  • wat tijm (liefst in de vorm van 2 takjes)
  • zout
  • peper
  • 1 dikke plak ontbijtkoek

Materialen

Een ruime pan

Bereidingsduur

Ongeveer een uur, waarvan 55 minuten stoven.

Recept

De olijfolie verhitten in de pan. De knoflookteentjes (ja, 10 stuks) er ongepeld even in aanbakken, de in stukjes gesneden tomaten erbij doen. Gedurende 2 minuten fruiten. Daarna de rode wijn toevoegen en zachtjes laten inkoken. Na een half uur de tijm toevoegen en na een uur op smaak brengen met de honing en peper en zout. Vervolgens de teentjes knoflook (en de takjes van de tijm, indien van toepassing) verwijderen en de saus enigszins binden met een verrkruimelde plak ontbijtkoek en een lepeltje bessengelei. Lekker bij verschillende soorten wild en rood vlees.